Installatie Bevers

Op 1 februari zijn Jayden, Joshua, Anouk, Anna, Ranomi en Ryanne geïnstalleerd!

De installatie is de traditionele scoutingceremonie die een nieuw lid van een speltak verwelkomt als volwaardig lid.’ [Bron: http://scoutpedia.nl]  

Voordat de bevers geïnstalleerd konden worden, moesten ze zich natuurlijk eerst een beetje bewijzen. Daarom had de leiding een speurtocht uitgezet die de bevers hebben gelopen zonder hulp van de leiding!

Geen hulp met het zoeken van de gekleurde touwtjes, geen hulp met de knoopjes van de touwtjes los maken, geen hulp met het eerlijk verdelen van de touwtjes onderling. En wat ging het geweldig. De bevers hebben elkaar gigantisch goed geholpen!

Na de speurtocht hebben de kinderen een parcours afgelegd. Het parcours had een speciale volgorde die was opgeschreven. Gelukkig waren er twee kinderen die goed konden lezen. Jayden en Anouk konden lezen en zij  hebben een aantal kinderen geholpen die nog niet zo goed konden lezen. Wat een teamwork!

Over boomstammen, door een hoelahoep, langs een touw door de modder, onder een stoep door. Het parcours was niet niets, maar gelukkig heeft iedereen zijn best gedaan en iedereen heeft laten zien klaar te zijn om een échte bever te zijn.

Na de speurtocht en het parcours was iedereen klaar voor de installatie. Die was niet alleen spannend voor de Bevers maar ook wel een beetje spannend voor de leiding.

En na de installatie natuurlijk een groepsfoto van de nu echte, officiële Kantankye Bevers!

foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *