Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren.
Scouting Kantankye in Amstelveen is aangesloten bij Scouting Nederland. Scouting Kantankye heeft 75 leden en is hard bezig verder te groeien.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in Amstelveen betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt of stad? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Onze jeugdleden zijn verdeeld in ‘speltakken’. Scouting Kantankye heeft onderstaande speltakken voor kinderen en jongeren. Daarnaast zijn er groepen met volwassen scouts die met elkaar activiteiten plannen, organiseren en uitvoeren.

Bevers – jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar
Welpen – jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar
Scouts – jongens en meiden van 11 tot 15 jaar
Explorers – jongens en meiden van 15 tot 18 jaar


Brochure: Aan de slag als leiding

Wervingsprofiel Leider (voor Bevers, Welpen en Scouts)
Wervingsprofiel Begeleider (voor Explorers)
Wervingsprofiel Vrijwilliger


Vrijwilligers van Scouting Kantankye moeten beschikken over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Deze verklaring is gratis als de aanvraagprocedure loopt via het bestuur van Scouting Kantankye.

Onze groep is onderdeel van Scouting Nederland. Taken en verantwoordelijkheden worden beschreven in het Huishoudelijk Reglement (HR) van Scouting Nederland.

Scouting Kantankye hanteert de gedragscode en het huishoudelijk reglement zoals dat te vinden is op de website van Scouting Nederland.