Hoor wie klopt daar kinders?

Met Sinterklaas in het land zijn de winterse feestweken echt begonnen. Ook op scouting wordt Sinterklaas feestelijk gevierd. Lees hieronder hoe dat er bij de bevers uitziet!

Tijdens de eerste Sinterklaas opkomst hebben we een tekening, pepernootzakjes, en zwartepieten baretten gemaakt. Zo waren de kinderen helemaal voorbereid voor de intocht van Sinterklaas.

_DSC5299 _DSC5303 _DSC5309 _DSC5302

Tijdens de tweede opkomst konden bevers en welpen een echte pieten-diploma behalen! We begonnen de opkomst met het maken van een prachtig versierde chocolade letter. Tijdens het  stollen van de letter zijn we even buiten een ren spelletje gaan doen, zo konden de Welpen een pepernoten speurtocht voor ons uitzetten, die wij dan later konden lopen met de bevers. Bij het begin van de speurtocht stond ons een verrassing te wachten! We hadden net de eerste paar pepernoten gevonden, toen we achter ons, twee pieten in de bosjes zagen zitten. Een van de pieten heeft ons toen erg goed geholpen met het lopen van de pepernoten speurtocht! De speurtocht was een succes 🙂 De Welpen hadden de speurtocht super uitgezet, en de Bevers hebben hem prima, zonder fouten gelopen!

_DSC5657 _DSC5660 _DSC5663 _DSC5667 _DSC5668 _DSC5670

Samen met de pieten, hebben we aan het eind van de opkomst nog even hard gewerkt aan het halen van onze pieten-diploma. Als je een echte piet wilt worden moet je natuurlijk wel cadeautjes kunnen inpakken, over de daken kunnen lopen en het belangrijkste dat een piet moet kunnen; plezier hebben en pepernoten eten!

DSC_5682 DSC_5707 DSC_5710 DSC_5720 DSC_5723 DSC_5729 DSC_5732 DSC_5742

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *