Anna gaat op zoek naar sociale overwaarde

Sociale Overwaarde:
Datgene wat over is of gemist kan worden op de plek waar het nu niet van waarde is terwijl het door het op een andere plaats in te zetten, op een ander manier te verbinden, weer van nut kan zijn. Het gaat hierbij niet om geld maar om immateriële zaken, ideeën, toegang of vormen van hulp. – Durftevragen

Ervan uitgaande dat de wereld bevolkt is door slimme en hulpvaardige mensen ging ik namens het bestuur op pad om een prangende vraag te stellen; “Hoe komt onze vereniging aan 80 nieuwe leden binnen een jaar?”. Haha makkelijk, zei een kennis van mij toen.. kijk buiten je vereniging, stel onbekenden die vraag, zo’n hoeveelheid leden moet je makkelijk kunnen redden.

Zo bracht ze mij op het idee om mee te doen aan een “Durftevragen” sessie want;

Durftevragen maakt het mogelijk om te laten lukken wat jij wilt dat lukt.” 

Durftevragen

En meer leden werven is wel iets wat wij als bestuur van harte willen dat lukt!
Dus, niet geschoten is altijd mis, schreef ik me in, stapte op de trein naar Nijmegen en belandde ergens in Nijmegen tussen andere belangstellende vragenstellers.

Nu ben je vast benieuwd hoe dat werkt zo’n Durftevragen sessie. Er kunnen zo’n 12 mensen meedoen begeleid door een Durftevragen coach. Eerst kom je tot een goede vraagstelling die voor iedereen duidelijk is. Hierna wordt de vraag opgeschreven op een blad en kunnen de deelnemers tips aanleveren. De vragensteller mag alleen maar ontvangen en niet ingaan op aangegeven tips. De achterliggende gedachte is dat elke tip kan leiden tot een nieuwe ingeving. Het is een vrij creatief proces, en ik heb er werkelijk waar van genoten. Zoals een deelnemer het verwoord heeft achteraf; een cadeautje die je van anderen krijgt.

Hieronder een greep uit de tips die ik mee naar huis heb mogen nemen voor Kantankye,

Het was tof om te ervaren hoe geëngageerd de deelnemers waren om mee te denken over onze vraag.

Als je eenmaal hebt ervaren wat er allemaal los komt aan tips en trucs als je een heldere vraag stelt dan zul je merken dat je overal ineens onbenutte kansen, middelen & mogelijkheden ziet liggen. -Durftevragen

Ik geloof er nu wel meer in dat 80 leden wel haalbaar is, als iedereen een beetje mee helpt! 🙂

Wil je meer weten over Durftevragen kijk eens op de site www.durftevragen.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *