Rieneck – vrijdag 15 juli

Dag twee! De wekker ging om half 10 om ons wakker te maken. We gingen vandaag naar Sos Kinderdorpen. Dit was voor ons een nieuwe evaaring. We moesten er om 1 uur zijn. Maar waren er een beetje vroeg. Daarom konden we nog wat drinken in een klein dorps cafe.

We begonnen met een gesprek met Yvonne. Zij kon Nederlands praten en heeft ons veel informatie gegeven over het dorp. We mochen haar vragen stellen en hebben dat ook gedaan. We waren erg nieuwsgierig. Na een lang informatief gesprek met Yvonne kregen wij een rondleiding van Rudiger. Hij heeft ons door velen werkplatsen van het dorp geleid. Zo hebben wij met veel geestelij kgehandicapte en hun dagelijkse bezigheden kennis kunnen maken. Er waren verschillende werkplatsen, zoals: een metaal werkplaats, daar maakten zij mooie dingen voor in de tuin. Ook was er een houtbouwplaats, daar werden mooie broodplanken en kaarsen gemaakt. Er was ook een kaars makerij, daar hebben wij gezien hoe met hoe veel geduld de gehandicapten kaarsen maakten. We vonden de rondleiding leuk om eens te doen, maar we hadden er ook een beetje een gek gevoel bij. Het voelt wel gek om langs al die mensen te lopen en naar ze te kijken alsof je naar aapjes aan het kijken was. Daarom vonden wij de volgende activiteit leuker. We hebben na de rondleiding eerst even een ijsje gegeten. Dit ijsje was gemaakt met de melk van de koeien die ze in het dorp hadden. Het ijs was gemaakt door de gehandicapte mensen. Daarna gingen we naar de akkerbouw afdeling. We hebben daar mee gedaan met de acctiviteiten die de gehandicapten daar normaal doen. Wij (Jamy en Tessa) Hebben daar samen gewerkt met Susanne. Samen met haar hebben we zaadbollen geplukt. Het plukken van de zaadbollen stelde op zich niet veel voor maar het samen werken met Susanne was wel speciaal. Het contact leggen met Susanne was niet moeilijk ook al spraken wij geen Duits en zij geen Nederlands. We hebben gecommuniseerd met onze handen en voeten. We hebben een leuke middag met Susanne beleefd en veel gelachen! Wat een ervaring!! Op de terug weg naar huis zijn we nog boodschappen gaan doen. De weg naar de supermarkt was langer dan verwacht. Daarom hebben we al een kleine hike gehad.

geschreven door Jamy & Tessa.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627314458530″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *