Kantankye aan de slag met Wecycle !!

Beste allemaal !

Vanaf heden hebben we onze scoutinggroep aangemeld bij Wecycle. Als scoutinggroep willen we ons maatschappelijk verantwoord opstellen. Scouting staat immers voor leuke buitenactiviteiten, omgaan met de natuur, enz. !

Wecycle haalt kleine gebruikte elektrische apparaten op bij in totaal 1.300 basisscholen, instellingen voor buitenschoolse opvang, middelbare scholen, scouting en clubs. Jonge mensen leren dat elektrische apparaten niet thuishoren in de vuilnisbak.

Als scoutinggroep kunnen we sparen via een puntensysteem voor nieuwe apparaten, boeken, sport- of spelmateriaal. Zo helpen we met recyclen en kunnen we sparen voor nieuwe spelmateriaal !

Graag willen we iedereen vragen thuis je eigen oude kleine elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen te verzamelen. Een korte zoektocht op zolder of in de schuur levert al snel een aantal kapotte of gedateerde spullen op die we kunnen inleveren. Denk ook aan de zolder van de buren, familie, vrienden, enz.

Welke spullen kunnen er worden aangeleverd? Kijk op de stampagina om aldaar de lijst te vinden. Denk in ieder geval aan elektrische apparaten en (tuin)gereedschappen die in een boodschappentas passen en niet gevaarlijk zijn. Grote ict-apparaten, zoals beeldschermen, computers en printers zijn niet toegestaan.

Na de zomerstop zal in het Guy-gebouw de verzamelbak geplaatst worden. Ook kunnen de spullen bij de speltakleiding worden ingeleverd. Of bij grote hoeveelheden, schroom niet om even contact op te nemen met de stam, dan komen we het ophalen.

We gaan gewoon lekker starten en houden jullie op de hoogte. Voor vragen, bel Harold, Jeremy of Eric

Kinderen-in-groene-bak

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *