Rieneck – donderdag 14 juli

Zomerkamp dag 1! Het verzamelen ging prima, rond kwart over 6 was iedereen met bagage op amstelstation. Het bleek voor mij iets te vroeg want een van de tenten bleef op het perron liggen. Daar kwam ik pas achter op de eerste overstapplaats. Verder hadden we een chille reis. Het overstappen ging goed en we hebben veel gelachen. Onder anderen om Nick die foto’s nam van een zwerver voor geld, Jamy’s kreetjes in de trein en Dennis zijn geile eieren.

Eenmaal aangekomen bij het station Rieneck, moesten we onze eerste heuvel op om bij ons terreintje te komen. Gelukkig werd onze bagage voor ons vervoerd. Ons terreintje is vlak buiten de burgt, net naast het toilet gebouw en de speelvelden (Chill!). Vervolgend hadden we ons terreintje opgezet en daarna gingen we eten dat werdt door vrijwilligers van de burgt voor ons klaar gemaakt. Daar kwamen we er achter dat Duitsers middag- en avond eten omdraaien en hadden we dus een koude avondmaaltijd. Daarna hadden we een rondleiding met kaarslicht, samen met een Candese groep, in de dikke toren van de burgt. Daar werd ons de geschiedenis van de toren verteld en gruuwelijke verhalen bijvoorbeeld over een meisje dat in de muren was gemetselt. Eenmaal boven op de toren werden de kaarsen uitgeblazen en konden we in het pikke donker weer naar beneden om de uitweg te zoeken. Na afloop hebben we een spel gespeeld met de Canadezen (Flipperkast) en samen insignes geruild bij het kampvuur. Daar hebben we veel nieuwe kamvuurliedjes van hun geleerd.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627314376062″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *