De BegeLeiding aan ’t woord

Voor me neus, de Lama info tent, achter me onze subkamphuiskamer, en schuin achter me op het veld 2000 doldwaze Explo’s die met z’n allen aan het Hollandse Leeuwen zijn. Wat een geweldige massale ervaring!

Sinds maandag avond kamperen we op onze Lama subkamp, Oranje is onze subkampkleur en dat zie je ook wel. Geen andere subkamp is zo goed te herkennen als onze Oranje Lama’s maar gelukkig spugen ze niet en zijn ze redelijk tam :).

Het ticketsysteem heeft heel wat voeten in de aarde gehad, al vanaf dag 1 dat de tickets uitgereikt zijn was er alom onduidelijkheid. Tickets die alleen voor waterscouts bedoeld waren die bij landscouts terechtkwamen, te veel tickets, te weinig tickets, meerdere tickets voor een en dezelfde dag en ga zo maar door. Nu aan het einde van de week lijkt het eindelijk allemaal wat duidelijker te zijn en heeft iedereen zich neergelegd bij de situatie zoals die is.

Onbegrijpelijk hoe de organisatie soms totaal langs elkaar heen leeft, die flappies in Leusden hadden de organisatie in handen moeten laten van hen die al jaren bezig zijn met evenementen als de Nationale Jamboree en Nawaka maar neeee tijdens het 100 jarig bestaan van Scouting Nederland moet natuurlijk het wiel wel opnieuw uitgevonden worden. Want… waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan. Maar goed, wij als Uberscouts laten ons daar niet door ontmoedigen en vinden altijd wel een weg waar geen paden lopen. Zo gezegd zo gedaan. De afgelopen dagen hebben we niet stil gezeten. En hoewel er voor ons BEGEleiding weinig te doen valt vermaken wij ons prima. Een zomerkamp zoals nooit eerder meegemaakt. Hangen in het zonnetje, shoppen in de Scoutshop, T-shirts laten zeefdrukken, gemasseerd worden in een welness Tipi (staat nog op de planning), bediend worden in de Scouting bar, mensen kijken, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe spelletjes en liedjes leren van elkaar, feesten in de Grachtengordel (de Explo Bar) en morgen op naar het zwembad in Roermond tijdens onze vrije dag. Genoeg te doen dus. En wie denkt dat wij hier moederziel alleen zijn zonder bekenden heeft het compleet mis. Onze regio is goed vertegenwoordigd en bivakkeert voornamelijk tussen de Lama’s. Geen idee of er op de andere 2 Explo subkampen ook bekenden staan.. maar dat zal vast wel want Scout zijn we allemaal :).

Om jullie een globaal beeld te geven hoe onze dag eruit ziet:

afhankelijk van de Tickets staan we tussen 8.00 – 10.00 op, ontbijten (vrij riant) en begeven ons naar verschillende activiteiten. Tussen de middag wordt er een broodje of soepje naar binnen gepropt en rond een uur of 5 starten we met koken van de avondmaaltijd. Om 19.00 worden wij (begeleiding) in de huiskamer verwacht voor troepstaf beraad waar allerhande mededelingen worden gedaan. Tot nu toe lukte het niet om dan al gegeten te hebben maar vandaag is het eindelijk gelukt om gekookt en gegeten te hebben! Wat een fijn en aangenaam gevoel is dat toch, een gevulde maag 🙂

’s avonds is er altijd wel ergens een feestje te vinden. Op je eigen subkamp, of op de HUB (het centrale gedeelte van alle Explo-subkampen) waar het tot 12 uur ’s nachts helemaal losgaat.. en men zich daarna naar de prive feestjes overal op het kampterrein heen beweegt. Vandaag is het feestvrije dag. Geen versterkte muziek maar gewoon rustig een filmpje kijken. Ik vind het prima, het kan niet iedere avond feest zijn.

Aan het begin van het kamp was het nog even mopperen op de Explo’s om te zorgen dat ons kampement er enigzins fatsoenlijk uitzag en ook het eten kwam in etappes binnen waarbij meestal een halve pan overbleef omdat iedereen al vol zat halverwege. Nu is het kamp schoon, wordt er netjes aangegeven wie waar is wanneer en start het koken op tijd. Wij blij natuurlijk, want ook wij houden niet van gemopper.

Nu ben ik aan het koukleumen voor de Huiskamertent omdat de laptop even moet laden voor de Blog van de Explo’s vanavond. Morgen hebben we een vrije dag. We hebben besloten naar het zwembad in Roermond te gaan samen bij gebrek aan georganiseerde activiteiten. Al onze buren gaan gezellig mee! Dat wordt een ware Scoutinginvasie in het plaatselijke zwembadje, hihi spetteren zullen we!

zoals gezegd.. .daar waar geen programma voor ons is, maken we er zelf wel een 😉

en nu -over and out- want de film gaat beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *