Anna haar kook kunsten

geschreven door Danny Verhoef.

We werden wakker en iedereen was redelijk opgewekt. We hadden net ontbeten en we zaten te bespreken wie wat vandaag ging doen Robbert en ik gingen stop-motion doen. Toen we aankwamen bij de tent waar stop-motion plaatsvond was er nog niemand, zelfs de leiding was er nog niet en we waren precies op tijd. We dachten dat we te laat waren, maar gelukkig waren we als eersten. Alle anderen volgden snel, we kregen eerst een paar voorbeelden van stop motion sommige waren echt goed gemaakt. Die waren dan weer door de leiding gemaakt die het leidde en voor de rest zaten er wel leuke dingen bij maar een beetje slecht gemaakt. Robbert en ik gingen samen met twee meiden in een groepje zij wilden graag een horror maken dus dat gingen we maar doen. We hadden eerst een script gemaakt en daaruit bleek dat ik de maniak moest spelen en dat ik Robbert en een van de meiden aanval. Het was wel grappig want we hadden Robberts gezicht helemaal onder de curry gespoten als nep bloed, het zat overal; in zijn haar, op en in zijn t-shirt maar vooral op zijn nek waar ik een zelf gemaakte papieren kettingzaag op had ingewerkt. Toen we klaar waren met stop-motion wilden we gaan zwemmen omdat Robbert onder de curry zat en omdat de anderen waren gaan zwemmen, maar ik had gehoord dat er blauwalg in het water zat dus ik ging liever niet. Robbert maakte het niks uit hij dook er bijna gelijk in, hij had liever gewild dat er iemand was meegegaan maar iedereen was net opgedroogd. Dus helaas had niemand meer zin om te gaan zwemmen. Toen iedereen terug kwam was ik half in slaap gevallen in mijn stoel maar Nick moest weer kloten hij maakte me wakker door met een touwtje in mijn gezicht te kriebelen.

Ik zag dat Anna met twee andere Explo’s al aan het koken waren, het was voor het eerst dat ik broccoli lekker vond! Dat zegt heel wat over Anna haar kook kunsten.

4 thoughts on “Anna haar kook kunsten

 1. Jullie hebben dus genoten nou jij maar Robert ook met de Curry?
  Kijk maar uit met die Blauw alg wel goed douche heeft robert dit gedaan?
  Nou Ben benieuwd of je thuis ook Broccoli gaat eten als we het recept van Anna krijgen.

  Een poot van Max een kopje van Rox en een dikke kus van ons.

 2. Hoi Den, Fijn om wat van je te horen (zeker als je het leuk hebt).
  Zie je snel Grt Dirk

 3. Haha dank je wel voor de complimenten Danny! Hulde ook voor de heren die mee gekokkereld hebben want net als bij het gerecht, met verscheidenheid aan kruiden smaakt het gerecht naar meer 😀

  Speciaal voor Mona, Danny kon het niet vaker zeggen ‘Mams wil het recept!.. of wil Danny dit gewoon heel graag…

  Broccoli recept voor 8 personen:
  Eigenlijk hebben we er van alles in gegooid om het niet te laten bederven. En helaas weet ik niet exact welke kruiden we eraan toegevoegd hebben omdat ik meestal ter plekke bedenk wat erbij moet.

  Zo zit er (als ik het me goed herinner) in:
  – peterselie (halve stronk)
  – knoflook (2 verse bollen)
  – 2 hele broccoli in kleine stukken
  – 3 appels
  – 1 ui
  – blik mais
  – paprika
  – paprikapoeder
  – zout & peper naar smaak
  – koriander
  – mix van kruiden van mijn eigen moeder (ziet er geel/oranje uit)
  – Italiaanse kruiden

  hoe we de broccoli bereid hebben:
  Neem een wok, liefst eentje met dikke bodem en laat deze heet worden. giet hier wokolie met een smaakje in. Test of de olie heet is door er een klein uitje in te gooien. Gaat de olie gelijk bubbelen dan is het heet.

  Doe hier eerst de ui bij (blokjes van 0.5 cm) blijf roeren tot ze bruinig worden, voeg nu de knoflook toe en bak heel even mee.
  De olie is nu extra lekker en kunnen de appeltjes erbij.
  Ook deze moeten niet te groot zijn om te zorgen dat alles gaar wordt. blokjes van 1,5 cm zijn groot genoeg.

  Even omroeren en dan de broccoli aan toe voegen. Deze bak je eerst even mee, en daarna blus je het geheel af met een half bekertje water. Proef of de kruidenmengsel goed is. (is het zout genoeg enzo..)
  Nu het geheel laten staan en af en toe omroeren.
  Als het vocht bijna weg is even proeven hoe de broccoli is.
  Uiteindelijk moet hij niet te hard, en niet te zacht zijn.
  Het is dus belangrijk om te blijven proeven omdat het vrij makkelijk kan mislukken. In feite is dit voor mij de enige manier waarop ik zeker weet dat de broccoli niet mislukt, want koken in water gaat meestal mis 🙂
  voeg als laatste de mais en de peterselie toe en laat nog even mee koken.

  voila, dit was het. Zorg dat je die dag flink buiten bent geweest want het zet je zintuigen op scherp en laat je het eten extra goed smaken!

  je kan er verder van alles bij doen… gebakken worstjes met puree, pasta gekookt in bouillon met kaas erdoorheen en het groentemengsel zoals wij.. wees creatief alles kan 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *