Een Zonnig Leidingkamp

Afgelopen weekend kwam het Kantankye leidingteam bijeen voor het uitwisselen van kennis en vaardigheden, en vooral een hoop gezelligheid. Kijk verder voor een impressie van het zonnigste leidingkamp in tijden!

Omdat de locatie die we in gedachten hadden op het laatste moment werd afgezegd, mochten we gelukkig uitwijken naar het prachtige vruchtbare land van Margot. Het kamp begon met een rondleiding over het indrukwekkende terrein en een kennismaking met de daarop levende dieren.

Daarna ving het kamp aan met een hilarische en vernieuwende energiser van Rik en een positieve & liefdevolle teambuilding opdracht van Jamy.

Na een flinke hoeveelheid aalbessen te hebben verzameld in de tuin, kon de workshop taarten bakken van Dennis van start gaan.

Terwijl een deel van de leiding taarten aan het bakken was en een ander deel zich bezig hield met hout hakken, werden we opgeschrikt door een bloederige vinger van Matthieu. Een ongeluk? Nee, gelukkig was het maar een onverwachtse EHBO-opfrisbeurt!

De vinger werd kundig verpleegd en de taarten kwamen bijzonder geslaagd uit de oven.

Het vers gehakte hout werd meteen goed gebruikt om een vuurtje op te stoken voor de barbecue. Er was eten in overvloed en toen alle buikjes gevuld waren, was er tijd om na te denken over de spelthema’s en verhaallijnen van de aankomende zomerkampen tijdens de workshop kampnarratologie van Lucy.

Daarmee was het programma van de zaterdag afgelopen en was er eindelijk de mogelijkheid om te doen waar men al de hele dag naar uitkeek: het uittesten van het jaloersmakende, zelfgebouwde bubbelbad van familie Wolterbeek. Beter bekend als “het koken van leidingsoep”. Onder het genot van een drankje en een kampvuurtje hebben we ons hier tot in de nacht mee vermaakt.

De volgende ochtend gingen we weer vroeg uit de veren voor de volgende reeks workshops.

Richie daagde ons creatief uit en stelde voor een monumentje te maken met de intentie de natuurgoden gunstig te stemmen en de prachtige tuin te beschermen.

Samen met Suus hebben we vervolgens gekeken naar de doorlopende leerlijn van jeugdleden door de verschillende speltakken heen. Wat wordt voorgeschreven op landelijk niveau, hoe gaat dat binnen onze groep, en hoe kunnen we zorgen dat de speltakken zo goed mogelijk op elkaar aansluiten?

Tijdens lunchtijd hebben we lekker ouderwets broodjes gebakken boven het vuur.

Een demonstratie van hoe opkomsten vroeger gingen en een evaluatieronde door Eric sloten het weekend af.

We hebben een super gezellige tijd gehad, hartelijk dank aan alle betrokkenen!