Houtsnijden aan het kampvuur

Afgelopen vrijdag zijn de Explorers aan de slag gegaan met houtbewerking tijdens Sarah haar eerste opkomst.
Rond een gezellig kampvuurtje in de vuurschaal gingen we aan het werk, het idee was om een eigen vork, mes of lepel te maken. Maar je mocht natuurlijk ook je eigen creativiteit gebruiken om wat moois uit je houtblok te snijden.

Voordat je kan beginnen met de details moet je natuurlijk eerst het houtblok in de juiste maat krijgen, daarvoor hadden we drie hakblokken neergezet, 2 met bijlen, en natuurlijk 1 met een Aks.
Lotte en Sarah gingen aan de slag met het maken van een lepel, waarbij het lastigste is om het kuipje te maken waarmee het ook een daadwerkelijke lepel wordt. Sarah ging aan de slag met een gebogen mes en Lotte met gloeiende kooltjes uit het vuur.

Door een gloeiend kooltje op het hout te leggen en hierop te blazen (of natuurlijk lekker makkelijk met een ventilator) brand je langzaam een kuiltje in je lepel. Als het bijna diep genoeg is kan je met een gebogen mes het laatste stukje doen, zodat je lepel niet zwart/verkoold is maar je gewoon de houtkleur terug krijgt.

Helaas is een opkomst niet genoeg om een mooi houtsnijwerkje helemaal af te krijgen, dus aan het einde van de opkomst hebben we de stukken hout opgeborgen in ons explo-hok om hier een andere keer weer mee verder te kunnen gaan.