24 uurs survival

Afgelopen weekend kregen de vers overgevlogen welpen een ‘kampdoop’. Hun eerste overnachting bij de scouts, in een tent!

Tijdens de 24 uurs survival kamp leerden de oudere scouts de nieuwe scouts hoe het opzetten van kamp werkt. Ze leerden hun patrouille kist kennen en gebruiken, de tent opzetten, een vuurtafel bouwen en dat allemaal weer afbreken en netjes opruimen. Beide patrouilles kookten een heerlijke maaltijd op hun vuurtafel, en met een leuk gedekte tafel hebben we de nieuwe samenstelling van de scouts gevierd.

 

Net toen we de sinaasappel-cakes in wording op het vuur hadden liggen begon het te regenen. De cakes hebben we verder in de oven afgebakken. Experiment niet helemaal gelukt, maar de volgende keer bij goede omstandigheden proberen we het gewoon opnieuw!

Een kampvuurtje zat er met de plensbui niet in. Daarom hebben we het binnen gezellig gemaakt met een stormlamp en speelden we weerwolven van wakkerdam. En tot slot nog een verhaaltje uit het verkennersboek van BP, over Kim, en waarom ons gebouw de Kimball O’Hara heet.

Op zondag was het opruimen geblazen. De pannen zwart van roet moesten geschrobd, tenten uitgehangen, en de patrouille-kisten weer gevuld. De bundelsteek uit het nieuw uitgereikte knopenboekje kwam goed van pas om de palen van de vuurtafel bij elkaar te binden.

Aan het einde van het kamp konden de nieuwe aftekenboekjes ingevuld worden met de nieuw opgedane kennis.

 

Alle foto’s van het kamp zijn te vinden op onze Flickr foto-pagina