Koningsdag verslag van Explo Mark

Zaterdag 26 april 2014 was het zover, de eerste koningsdag, die werd gehouden in Amstelveen. Koningin Beatrix maakte in 2012 bekend naar Amstelveen te komen op Koninginnedag 2013, dat plan ging helaas niet door, vanwege de troonswisseling.

logo kdag14Tijdens de koningsdag in 2014 besloot de Koning en zijn familie alsnog naar Amstelveen te komen. De Koning arriveerde om 12:00 bij de Rembrandtweg, gelegen bij het Stadshart van Amstelveen. Daar liep hij een route, langs die route stonden verschillende verenigen om hun activiteiten te laten zien aan de koning en zijn familie, aan het einde van die route stond een podium klaar waar hij iedereen bedankte. Natuurlijk ontbraken de scouting verenigingen uit Amstelveen niet, zij stonden ook langs de route van de Koning. Ook onze scouting vereniging Kantankye was aanwezig. Op deze koningsdag waren in totaal 75 scouting leden! De 5 genodigde scoutingverenigingen waren; de Radboud, scouting de Teil, De K.K.G, de Living Stone en natuurlijk Scouting Kantankye.

De dag verliep als volgt:

We verzamelden om 08:00 uur  in een school, daar stond voor iedereen een tas met eten en drinken klaar. Vervolgens liepen wij het terrein op en maakten daar een groepsfoto. Daarna waren er verschillende activiteiten te doen zoals dasringen knopen, mini pionieren, spijker-graffiti en een Konings-quiz. Om 12:00 uur kwam de koning en zijn familie het terrein op. Tot mijn verbazing stopte de koning en zijn familie (bijna) overal om te kijken wat iedereen aan het doen was. De koning deed mee aan onze foto-quiz en hees onze scouting vlag omhoog. Daarna liep hij door om alle overige activiteiten te bekijken. Bij elke activiteit nam hij ruim de tijd. Om 13.30 eindigde het gehele programma en ging iedereen alles opruimen.

 

Ik voelde mij erg vereerd dat ik bij deze gebeurtenis mocht zijn, omdat het bijzonder is dat je een halve meter naast de koning staat en hem gewoon een hand kan geven! Dit maken maar weinig Nederlanders in hun leven mee. Ik vond het een hele leuke dag en heb er enorm van genoten.

Mark de Haan.

Explorer, Scouting Kantankye.