Kantankye’s Online

Vanaf zaterdag 18 april worden hier regelmatig updates geplaatst met onder andere lachwekkende scoutingvlogs, gave scoutingtutorials en gekke puzzels!

Welkom bij Kantankye’s Online!


Chocolademousse maken met Anne!

Anne kan heerlijke chocolademousse maken en laat ons in haar bak-vlog zien hoe ze dat doet. Wie lukt het om de chocolademousse thuis te maken? Heerlijk als toetje bijvoorbeeld!


Welke welp vindt de brievenbus en vult hem met leuke en gezellige opkomst ideeën?

Hi lieve welp,

Wat leuk dat jij je leukste en gezelligste opkomst ideeën met ons wilt delen! We zijn erg benieuwd wat jij graag wilt doen na ongeveer 8 weken (veeeeeeeeelste lang!!!!!!) geen opkomsten gehad te hebben. Je kan ons bijvoorbeeld vertellen wat je het meest gemist hebt, wat jouw favoriete scouting spel is of wat we nog nooit gedaan hebben met scouting, maar nu toch echt eens moeten doen tijdens een opkomst.

Misschien is er wel een insigne waar je graag aan wilt werken tijdens de opkomsten? Of kan je zelf een insigne bedenken, die nog (!) niet bestaat?

Let wel op: we hebben de komende weken te maken met een extra uitdaging. De leiding moet 1,5 meter van elkaar vandaan blijven en ook de kinderen kunnen het best niet te veel aan elkaar zitten. Misschien heb jij wel een mega goed idee voor een 1,5 meter afstand activiteit?

Je opkomst ideeën kan je: tekenen, beschrijven, plaatjes ervan opzoeken, uitknippen en op een papiertje plakken. Je kunt een een schets maken van jouw zelf ontworpen insigne of uitleggen waarom juist dat ene spel echt gespeeld moet worden. Je mag ook op een kaartje schrijven wat je gemist hebt aan scouting. Zolang het voor ons maar duidelijk is wat je bedoelt en wat je idee is!

Voordat jij jouw ideeën bij ons in de brievenbus kunt doen moet je wel eerst de brievenbus vinden. De route vind je op de plattegrond die ooit door jullie gemaakt is! Leuk he?

Dinsdag 12 mei om 18.00u legen we de brievenbus en bekijken we al jullie ideeën. Dus zorg ervoor dat je op tijd je ideeën bij ons in de brievenbus doet!

Wij kunnen niet wachten om jullie weer te zien!

Groetjes van de welpenleiding


Scouts - Herbarium maken

De scouts gaan deze week verder met het insigne Buitenleven en gaan daarvoor aan de slag met de flora in hun eigen buurt. Sarah heeft hiervoor het werkboekje Herbarium maken geschreven, en die kun je downloaden door op het plaatje hieronder te klikken. Print ‘m vast uit zodat je er vanavond meteen mee aan de slag kunt!

Verder kun je alvast een aantal dingen klaarzetten, zoals kranten, een aantal zware boeken en handschoenen om plantjes mee te plukken. Tot vanavond!


Cluedo krant

Deze week gaan de welpen aan de slag als detectives. In de welpen krant lees je er alles over. Lukt het jullie om de puzzels op te lossen en zo erachter te komen wat de oplossing van de diefstal is? Klik op het plaatje om de krant te openen.

Veel succes!!


Digitale Hike 2

Ben je die 4 muren van je eigen huis een beetje zat? Dan is hier een leuke oplossing om even je geest naar een ander wereld deel te laten reizen! Vlieg met ons de wereld over naar Taiwan, waar een nieuwe digitale HIKE op je wacht. En mocht je nog niet gegluurd hebben in Moskou kan dat ook nog steeds ;).

Klik op het plaatje om naar de speciale Digitale HIKE pagina te gaan.

Hike naar Taiwan