Doorlopend leren

Bij scouting helpt de leiding kinderen nieuwe talenten te ontdekken en het meeste te halen uit elk kind. Maar hoe doe je dat? Wat kun je vragen van een bever? Hoeveel kan een scout zelf?

Bij scouting hanteren (bege)leiders de doorlopende leerlijn, één van de tools om kinderen te stimuleren om het meeste uit zichzelf te halen en het programma boeiend en gevarieerd te maken. Die leerlijn houdt niet op als je geen jeugdlid (meer) bent, ook de leiding leert doorlopend. Vooral in praktijk en soms in theorie. Al onze vrijwilligers zijn bekend met het principe, de een is meer doorgewinterd dan de ander.

Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt aan plannen voor organisatie van Scouting Kantankye in de toekomst. Tijd voor wat herhaling van de basis zodat iedereen op dezelfde golflengte zit!

In een workshop oefenden de vrijwilligers -leiding en bestuur- met de basisprincipes van het scoutingspel. We gingen van start met een quiz als snelle opfrisser. Daarna is kort en intensief geoefend met het maken van een programma voor jeugdleden vanuit een andere invalshoek.

Wil je meer lezen over de doorlopende leerlijn, bekijk dan deze link op de website van Scouting Nederland. https://www.scouting.nl/scoutingspel/voor-alle-speltakken/spelvisie/doorlopende-leerlijn