Wat spoken de scouts uit?

De scouts hebben dit jaar zelf bedacht welke activiteiten ze graag zouden willen doen. De eerste opkomst van het seizoen hebben ze allerlei gave ideeën bedacht om het najaar van 2020 te vullen met een wild programma!

De Kantankye scouts zitten vol briljante ideeën.

Hierbij een kleine greep uit de activiteiten die we tot nu toe hebben gedaan dit jaar.

Bouw-je-eigen-bunkertrefbal

Aan het begin van het seizoen zijn we meteen gaan testen of onze pio-skills tijdens ze zomervakantie nog een beetje op peil zijn gebleven door zelf bunkers te pionieren voor een potje trefbal. Allebei de bunkers waren super mooi geworden!

De bunker in actie!

Filmkamp XL

Ondanks alle extra maatregelen was er toch nog ruimte voor het filmkamp, en vanwege het verkorte zomerkamp dit jaar was het filmkamp extra XL lang! Op zaterdag hebben we natuurlijk de traditionele filmavond georganiseerd, waarbij we niet alleen lekkere hapjes klaarmaakten, zelf filmpjes maakten om in de bioscoop te draaien en een indrukwekkende tribune bouwden, maar we tegelijkertijd ook nog werkten aan bijpassende insignes. We hebben die inmiddels bijna afgerond!

De rest van het kamp hebben we ook niet stilgezeten… We hebben droppings gedaan; angstaanjagende liedjes geschreven en kazige dansjes bedacht; een game-night gehad met allerlei bordspellen, een D&D avontuur inclusief magisch schaap en een echte VR-videogame; en real-life Among Us bedacht en gespeeld! *hapt naar lucht*

Halloween Party!

Met Halloween kwamen we mega eng verkleed naar de opkomst. Daar hebben we vervolgens een griezeltocht voor elkaar gemaakt, inclusief special effects! (wat je met een zaklamp allemaal wel niet kan)

Wraaaah! Dit pompoenmasker met lichtgevende ogen heeft één van de scouts zelf gemaakt!

Kampvuur

Afgelopen vrijdag hebben we keihard hout gesprokkeld om een flink vuur te kunnen stoken. Het houthok is nu weer helemaal gevuld! Het was koud buiten, dus aan het vuur was het extra gezellig. Een paar van de scouts werkten vandaag aan hun kampvuur-insigne, en er was ook wat tijd voor de houthakkers om weer eens te oefenen met hakken. Het bloederige potje Weerwolven van Wakkerdam aan het einde van de opkomst maakte het af… 😱 Een geslaagde avond!

Het dorp slaapt…