Mini PaRoBa bij de scouts

De scouts hadden laatst hun jaarlijkse mini-PaRoBa, een weekend waarin ze oefenen voor de regionale scoutingwedstrijden (PaRoBa). Het was een zeer geslaagd weekend, kijk je mee naar alle foto’s?

Op vrijdagavond wordt er lekker gekeuveld met de oudere scouts.

Ook was er op vrijdagavond een postenspel, waarin de scouts bij drie posten hun scoutingskills moesten laten zien om Pio-punten te verdienen. Met die punten konden ze pionierpalen en touw kopen, om als eerste een driepoot te bouwen. Hier zie je een opdracht van de post “veilig en gezond”: iemand in de stabiele zijligging leggen. Hiernaast waren er nog de posten “knopen leggen” en “routetechnieken”.

Op zaterdag ochtend vertrekt een select gezelschap op een mini-hike om hun route-techniek kennis bij te spijkeren. Zij zullen tijdens de echte PaRoBa de groep navigeren tijdens de hike.

Dit is een maquette voor een bijzondere sterrenkeuken; een kampkeuken waar eten in kan worden bereid. We weten nu hoe hij er uit moet komen te zien; aan de slag!

De nieuwe scouts krijgen eerst een training in het leggen van de mastworp en kruissjorring. Essentiele knopen bij het bouwen van een pionierobject!

 

Tussen al het harde werken door werder de scouts door de leiding getrakteerd op een lekkere friettafel. Even pauze!

Aanschouw: de strak opgezette tent van de jonge scouts. Top werk!