Masterchef Kantankye Welpen

Waar die heerlijke geuren rond de Margarita vandaag vandaan kwamen? De welpen natuurlijk! Vandaag is de groep getest op kooktalent! Baloe en Linda de Mol kwamen langs om in de vorm van een smakelijke competitie de MasterChef onder de welpen te vinden. De voedseldeskundige Baloe vormde samen met Raksha en Akela de jury, en Linda de Mol leidde de challenges.

IMG-20140405-WA0012
De strijd begon met de kennistest, waarbij de deelnemers pittige vragen moesten beantwoorden, zoals: ‘Waar komt thee oorspronkelijk vandaan?’ (China!) en ‘Hoe wordt in BelgiĆ« hagelslag ook wel genoemd?’ (muizenstrontjes).
Na de kennistest was het tijd voor de smaaktest! De kandidaten kregen geblinddoekt 7 lepels met daarop verschillende smaakjes gevoerd, en moesten zien te proeven welk smaakje het was! Zo hebben ze achtereenvolgens paneermeel, olijfolie, gedroogde peterselie, parmezaanse kaas, gestampte muisjes, en honing mogen proeven!

IMG-20140405-WA0030
Vervolgens was het eindelijk tijd om het koken te laten beginnen! Bij de team challenge mochten de deelnemers in teams van twee ‘frisse vissandwiches’ maken.

IMG-20140405-WA0034

De samenwerking was goed, en de teams waren razendsnel! De ronde eindigde met een stapel heerlijke tonijn-sandwiches! Iedereen heeft heerlijk gesmuld.

IMG-20140405-WA0037
Als knallende afsluiter was het tijd voor de Mystery Box! Daaruit kwam: 1 banaan, een kopje kwark, 5 biscuitjes, donkere chocolade en vanillesuiker. De deelnemers hadden de nu de kans om zich echt te bewijzen! Individueel maakten zij verschillende spannende desserts, die de jury omver bliezen! Wat een topkoks!

DSC_0314
Uiteindelijk was de MasterChef Kantankye Welpen geworden… Beau, de jarige job!

IMG-20140405-WA0019

Bedankt Linda de Mol en Baloe voor de flitsende opkomst! Tot volgende keer!

– Akela en Raksha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *