Ontgroening nieuwe Explo’s – 15 november

Geschreven door: Rik Saan

vrijdag 15 november 2013

Vandaag werden de nieuwe Explo’s ontgroend en ge├»nstalleerd. Yuan, Mark v W en Rik hadden al om 18:00 afgesproken om samen te eten en het parcours op te zetten.

Rond 20:00 was alles klaargezet en konden we beginnen met: De Mega Blubber Power Race. De 3 slachtoffers (Alef, Brendan en Mark H) werden geblinddoekt en moesten tegen elkaar racen. Onder een net en stoelen door, onder bankjes door tijgeren en dat allemaal geblinddoekt. In de tijd dat ze dit deden gooiden wij bakmeel op ze waardoor ze helemaal wit werden als een verschrikkelijke sneeuwman. Toen de jongens dit hadden afgerond kregen ze 1 voorwerp die ze voor de rest van de avond bij zich moesten houden (een stoel, een pylon en een bezem).

In deel 2 moesten de jongens na elkaar, geblinddoekt, een ander parcours afleggen door de prikkelbosjes en door de bomen heen klimmen. Aan het einde van dit parcours kwam er een sloot in zicht en mochten de blinddoeken af. Ondertussen werd nog steeds bakmeel op hun gegooid.

In deel 3 moesten de jongens naar de overkant van de sloot aan de hand van 1 slap gespannen touw. Bij dit onderdeel zouden de voorwerpen misschien wel van pas komen.
Door even slim na te denken hadden de jongens het touw strakker gespannen en de stoel eronder gezet waardoor het touw strak en hoger kwam te hangen. Brendan ging als eerste hij kwam tijgerend over het touw droog naar de overkant. Hierna was Mark H aan de beurt. Hij begon goed maar “helaas” viel hij in het water en kwam zo nat aan de overkant. Alef moest zijn stoel meenemen dus hij had een klein probleem. Gelukkig vond hij een ladder om daarmee het touw toch te spannen. Het touw stond niet strak genoeg dus Alef kreeg een natte rug maar kwam toch voor de rest droog aan de overkant.

Ze moesten nog terug over een ladder, simpel eigenlijk, Mark dacht er anders over en sprong meteen in de sloot. Dit was het einde van de race. Alef en Mark sprongen voor het effect nog even in de sloot. En toen konden de jongens lekker onder een koude douche afspoelen.

Nu was het tijd voor het installeren. Iedereen kreeg zijn insignes zoals dat gebruikelijk is bij de scouting. Yuan en Rik kregen hun jaarbadge (Mark niet omdat hij nog een opdracht moet voltooien).

Rik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *