Een Nieuws-gierig welpenkamp

Van onze verslaggeefster Raksha (welpenleiding)

Het was een weekend vol avontuurlijke berichtgeving en journalistieke hoogstandjes: de welpen zijn in de wereld van het nieuws gedoken om ons een spannend journaal te brengen tijdens het filmweekend van 26 en 27 oktober 2013.

Tijdens het filmen van het journaal, inclusief verrassend weerbericht kwam er een heel bijzonder bericht binnen: er was een UFO neergestort in het bos! Onze verslaggeefster ging er meteen op af om tijdens een intens gevecht alle details van de crash aan de alien te ontfrutselen. Dit bracht een prachtige reportage op, maar tijdens het presenteren er van stond ons nog een verrassing te wachten: de alien stormde de studio binnen en ontvoerde een van de presentatoren! De uitzending werd direct afgebroken en de presentatrice werd gered.

Bekijk hier het Welpenjournaal!

Na het bekijken van een leuke film in de zelfgebouwde superbioscoop van de scouts en een avond vol spannende spelletjes in het duister, was het tijd om het bed in te duiken.

10522895613_54ce9e5018film kijken

De volgende ochtend was er echter weer volop werk voor onze journalisten: tijdens de nacht zijn er verschillende berichten binnen gekomen van Amstelveners die in de omgeving bijzondere wezens hebben gesignaleerd. Onze reporters trokken erop uit om dit tot op de bodem uit te zoeken aan de hand van de foto’s die we binnen hadden gekregen: hier stonden mogelijke vindplaatsen op van de magische wezens en dit leverde een prachtige speurtocht op. Onderweg zijn we een heks tegen gekomen die ons betoverde. We werden door de Tolbrug Trol Dwerg het lang Oberginië in gelaten, waar we de Berg Dwerg hebben geholpen een nieuwe schep uit te kiezen. Onder een grote wilg vonden we nog de Waterman, met wie we zijn grootste hobby hebben gedeeld: ringwerpen!

dwergen

Na dit alles zorgvuldig te hebben gedocumenteerd zijn we teruggekeerd naar het clubhuis om de ouders van de welpen het journaal te kunnen tonen.

welpenkamp

Al met al was het een zeer geslaagd weekend, we kijken erg uit naar de artikelen die de welpen schrijven over hun avontuur met de Amstelveense wezens!

Yalahi!

Raksha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *