Welpen

Wie: Jongens en Meisjes van 7 tot 11 jaar
Waar: Guy de Larigaudie
Wanneer: Zaterdag | 09:30 - 11:30
Leidingteam: Jamy, Richie, Anne en Emily
Email: welpen@kantankye.nl
logo_welpen

Kinderen van 7 tot 11 jaar worden bij Scouting ‘Welpen’ genoemd. De Welpen spelen hun spel rond het Jungle thema dat is gebaseerd op ‘Het Jungleboek’ van Rudyard Kipling.

De hoofdpersoon, Mowgli, wordt opgevoed door welpen en maakt in het verhaal een ontwikkeling door van klein mensenjong tot zelfstandig persoon. Bij de Welpen werken we daar ook aan, op een speelse manier.

Een Welpenspeltak bestaat uit zo’n 30 enthousiaste jongens en meisjes. De leiding bedenkt en organiseert de activiteiten zoals huttenbouwen, sporten, vuurtje stoken, pannenkoeken bakken, geheimschrift oplossen, beginselen van kaartlezen en kompasschieten, filmen. Daarnaast zijn er nog speciale activiteiten als filmochtend en zwemwedstrijden.

De Welpen gaan drie keer per jaar op kamp. In het voor- en najaar is er een welpenweekend in ons eigen clubhuis en in de zomervakantie gaan de Welpen ongeveer een week op zomerkamp. De Welpen overnachten dan in tenten of in een clubhuis van een andere scoutinggroep ergens in het land. Het kampprogramma is altijd vol spannende, sportieve en avontuurlijke momenten!

.

Opkomst

Door het enthousiasme van vele leden hebben we een grote Welpen-groep, de groep komt van 9:30 tot 11:30 uur bij elkaar.
De Welpenopkomsten vinden plaats in clubhuis Guy de Larigaudie op ons groene scoutingterrein aan de Princesselaan 5 te Amstelveen, te bereiken via het grindpaadje ter hoogte van de Amsterdamseweg 378 te Amstelveen.

Kennismaken

Wil je een paar keer meedoen om te kijken of Scouting iets voor je is, neem dan contact op om te horen of er plaats is in onze leuke groep. Meld je aan bij Emily via welpen@kantankye.nl dan weet je zeker dat je niet voor niets komt.

Het Jungleboek

welpen_poster

Ya-La-Hi! Ya-La-Hi!

Jachtroep der wolven, “Laten wij gaan jagen”.

Bij de welpen leren de kinderen de wereld om zich heen te ontdekken. Ze leren samen te werken en vooral samen met leeftijdsgenoten ongekend veel plezier te maken. Welpen zijn graag met elkaar buiten in de natuur. Samen spelen in welke vorm dan ook vinden wij heel belangrijk. Respect voor elkaar en de natuur hoort daarbij. Dit kan als er enige kennis is van elkaar en van de natuur. De spellen zijn zo opgebouwd dat er aandacht is voor acht activiteitengebieden: Uitdagende scouting technieken – Expressie – Sport & Spel – Buitenleven – Internationaal – Samenleving – Identiteit – Veilig & Gezond.

Welpenwet

Een welp speelt samen met anderen in de jungle.
Een welp is eerlijk, vriendelijk en zet door.
Een welp zorgt goed voor de natuur.

Vrijwilliger worden

Ben jij 18+ en lijkt het jou leuk om avonturen te organiseren en samen te beleven met onze Welpen? Neem contact op via bestuur@kantankye.nl