Stam

Wie: Iedereen van 23 tot 99 jaar
Waar: Varieert
Wanneer: Varieert
Email: stam@kantankye.nl
logo_stam

Plusscouts zijn alle Scoutingleden die geen vaste functie hebben binnen Scouting Kantankye, maar wel lid zijn van Scouting. Deze groep staat ook bekend onder de naam ‘JFK II Stam’.

De activiteiten die ze doen zijn puur voor hun eigen plezier en de leden dragen geen verantwoording voor de jeugdleden. De Stamleden/Plusscouts organiseren eens per jaar de boerenkoolmaaltijd voor alle leden van Scouting Kantankye en bieden regelmatig hun diensten aan bij de verschillende speltakken.

Kortom, wie na het Scoutingspel betrokken blijft bij een groep, regio of landelijk team en een actieve bijdrage wil leveren aan Scouting, gaat door het leven als Plusscout, of zoals ze bij ons heten ‘JFK II Stam’

Plusscout of vrijwilliger?

Naast Stam/Plusscouts zijn er tal van vrijwilligers binnen Scouting Kantankye.

Vrijwilligers zijn leden van 18 jaar en ouder die een actieve functie hebben binnen de vereniging. Op groepsniveau zet je je als vrijwilliger in als leidinggevende, bestuurslid of in een ondersteunende functie. Op regio-niveau doe je dit bijvoorbeeld als trainer, bestuurslid of organisator. Ook op landelijk niveau zijn er veel vrijwilligers actief in één van de projecten of teams. Als Plusscout lever je ook een actieve bijdrage aan Scouting, maar niet persé in een vaste functie.