Scouts

Wie: Jongens en Meisjes van 11 tot 15 jaar
Waar: Kimball O'Hara
Wanneer: Vrijdag | 19:00 - 21:00
Leidingteam: Robbert, Rik, Sarah en Brendan
Email: scouts@kantankye.nl
logo_scouts

Jongens en meiden van 11 tot 15 jaar worden bij Scouting ‘Scouts’ genoemd.
De nadruk bij het programma van de Scouts ligt op samenwerken en hulpvaardigheid. Altijd voorop staan: gezelligheid, avontuur, uitdaging, niet-alledaagse dingen doen, samen leuke dingen leren en je eigen grenzen verleggen. Als Scout kun je ook deelnemen aan verschillende cursussen, zoals EHBO, koken, fotografie, brandpreventie, houthakken of iets met elektronica.

De scoutsleiding is verantwoordelijk voor het programma, maar scouts mogen ook zelf activiteiten bedenken en uitvoeren. Dan doet de leiding een stapje terug en wordt op dat moment begeleiding. Zo wordt de Scout voorbereid op de volgende speltak waarin hij zelf activiteiten gaat organiseren.
De spellen in deze speltak zijn zo opgebouwd dat er aandacht is voor: Uitdagende scouting technieken – Expressie – Sport & Spel – Buitenleven – Internationaal – Samenleving – Identiteit – Veilig & Gezond. Deze komen tot uiting in de activiteiten die de Scouts ondernemen, zoals het doen van avontuurlijke spelen, sporten, primitief op houtvuur koken, speurtochten maken/lopen, hutten en torens bouwen (met houten palen en touw), koken, zwerftochten maken met kaart en kompas, maar ook creatief bezig zijn, zoals een musical maken.

DSC_9062


De Scouts hebben een aantal keren per jaar een Scoutsweekend. ’s Winters overnachten ze dan in ons clubhuis. Maar als het even kan gaan ze natuurlijk kamperen! In de zomer gaan ze een hele week kamperen. Op een mooi scouting kampeerterrein. Redelijk primitief, want je moet zelf je kampkeuken bouwen van touw en palen (pionieren noemen we dat) en zelf koken (vaak op houtvuur).

Ben je tussen de 11 en 15 jaar? En heb je zin in avontuur? Kom en sluit je bij ons aan!

Opkomst
De Scouts komen vrijdagavond van 19.00-21.00 uur bij elkaar in gebouw de Kimball O’Hara (ook wel ‘opkomst’ genoemd) op ons scouting terrein aan de Princesselaan 6 te Amstelveen (te bereiken via het grindpaadje ter hoogte van de Amsterdamseweg 378 te Amstelveen)

Kennismaken

Wil je een paar keer meedoen om te kijken of Scouting iets voor je is, dan ben je van harte welkom. Meld je aan bij Robbert via scouts@kantankye.nl dan weet je zeker dat je niet voor niets komt.

Scoutswet:

Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken
en deze meer leefbaar te maken.
Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door.
Een scout is trouw, waarde bewust en zorgt goed voor de natuur.
Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen.

Vrijwilliger worden

Ben jij 21+ en lijkt het jou ook leuk om samen met Scouts uitdagingen aan te gaan?

Neem contact op via bestuur@kantankye.nl