Explorers

Wie: Jongens en Meiden van 15 tot 18 jaar
Waar: Guy de Larigaudie
Wanneer: Vrijdag | 19:00 - 21:30 / 22:00
Leidingteam: Dennis en Lucy
Email: explorers@kantankye.nl
logo_explorers

Jongens en meiden van 15 tot 18 jaar worden bij Scouting ‘Explorers’ genoemd.

De naam verraadt het al, bij de Explorers, ook wel de Explo’s genoemd, staat ontdekken en ontwikkelen op de eerste plaats. Explorers hebben minder een boodschap aan traditionele scoutingsactiviteiten. De nadruk ligt op het samenzijn, en hoe je met elkaar omgaat. Want samen iets ondernemen is leuker dan in je eentje. Samen bedenken ze de gekste activiteiten en maken ze een eigen programma. De begeleiding daagt ze uit om grenzen te verleggen, letterlijk en figuurlijk. Ze gaan net een stapje verder, extremer, uitdagender.

Gedurende het jaar werken de Explo’s toe naar de Explo Expeditie, een zomerkamp in het buitenland. Tijdens de opkomsten worden de plannen gemaakt en uitgewerkt, een expeditie die ze met elkaar bedenken. De begeleiding ondersteunt, maar de Explo’s bepalen de inhoud.

Daarnaast is er gedurende het jaar volop de mogelijkheid om mee te doen met regio activiteiten en landelijke activiteiten. Nu eens niet als deelnemer maar aan de andere kant, als medewerker. Ervaar hoe het is om op een evenement te werken of spellen te bedenken voor ruim 200 scouts tijdens de Regionale Wedstrijden.

Bij de Explo’s leer je verantwoordelijkheden nemen, zelfstandig worden en bovenal je eigen grenzen te verkennen terwijl je aan de andere kant nog lekker mag klieren en ‘kind’ mag zijn.

Wil jij je eigen plannen maken? Word Explorer!

Opkomst

De Explorers komen vrijdagavond van 19.00-21:30/22.00 uur bij elkaar in blokhut Guy de Larigaudie (ook wel ‘opkomst’ genoemd) op ons scouting terrein aan de Princesselaan 5 te Amstelveen (te bereiken via het grindpaadje ter hoogte van de Amsterdamseweg 378 te Amstelveen)

Kennismaken

Wil je een paar keer meedoen om te kijken of Scouting iets voor je is, dan ben je van harte welkom. Meld je aan bij Lucy via explorers@kantankye.nl dan weet je zeker dat je niet voor niets komt.

BEGE-leiding worden

Ben jij 23+ en lijkt het jou ook leuk om explorers te begeleiden op hun pad binnen scouting?

Neem contact op via bestuur@kantankye.nl