Bevers

Wie: Jongens en Meisjes van 5 tot 7 jaar
Waar: Guy de Larigaudie
Wanneer: Zaterdag | 09:30 - 11:30
Leidingteam: Tessa, Alef, Douwe, Tessa en Lotte
Email: bevers@kantankye.nl
logo_bevers

Kinderen van 5 tot 7 jaar worden bij Scouting ‘Bevers’ genoemd. Bij de Bevers ligt de nadruk op het spelen in de natuur en spelen zij hun spel rond het thema, het Land van Hotsjietonia.

Onze Beverspeltak bestaat momenteel uit zo’n 10 enthousiaste jongens en meisjes. Beau, Allegra, Madelyn, Jayden Samuel en Anne zijn de leiding die de speltak vorm geven en de activiteiten bedenken en organiseren.

Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen dan ben je bij onze Bevers aan het juiste adres! Naast allerlei leuke en uitdagende spellen waarbij de fantasie van de kinderen wordt aangesproken en waarbij kinderen leren samenwerken, wordt er geknutseld en gekookt. Ook
vinden er leuke uitstapjes plaats in de nabije natuur en als extra activiteit gaan we een nachtje logeren in het clubgebouw.

Opkomst

De Bevers komen zaterdagochtend van 9.30-11.30 uur bij elkaar in blokhut Guy de Larigaudie (ook wel ‘opkomst’ genoemd) op ons scouting terrein aan de Princesselaan 5 te Amstelveen (te bereiken via het grindpaadje ter hoogte van de Amsterdamseweg 378 te Amstelveen)

Kennismaken

Wil je kind een paar keer meedoen om te kijken of Scouting iets voor hem/haar is, dan ben je van harte welkom. Meld je aan via bevers@kantankye.nl, dan weet je zeker dat je niet voor niets komt.

Land van Hotsjietonia

kaart_hotsjietonia

In het Dorp Hotsjietonia vind je allemaal verschillende huizen. Hier wonen de dorpsbewoners van het dorp. Je vindt er Professor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, Stanley Stekker, Sterre en Steven Stroom, Keet en Fleur Kleur en Noa. De hoofdpersoon is Stuiter van 6 jaar. Stuiter is meestal te vinden op het speelveld, maar vaak is hij ook op stap met een van de dorpsbewoners.

Stuiter beleeft met de andere bewoners van het dorp Hotsjietonia leuke en spannende avonturen. De Bevers kunnen zich identificeren met Stuiter, ze beleven de avonturen door de ogen van Stuiter. Stuiter is dol op spelletjes en houd er van om lekker actief bezig te zijn. Stuiter is altijd vrolijk (soms een beetje té enthousiast) en voor iedereen een echte vriend. De spellen zijn zo opgebouwd dat er aandacht is voor: Uitdagende scouting technieken – Expressie – Sport & Spel – Buitenleven – Internationaal – Samenleving – Identiteit – Veilig & Gezond.


Beverwet:

Ik ben een bever.
Wat bevers doen, doen we samen.

Vrijwilliger worden

Ben jij 18+ en lijkt het jou ook leuk om samen met bevers avonturen te beleven?

Neem contact op via bestuur@kantankye.nl